Deli

iPROM-ov video analitični sistem zagotavlja učinkovitejše oglaševanje z video oglasi v spletnih medijih.

Spremljanje video vsebin prek spleta je vse bolj priljubljeno. Vedenje video gledalcev in njihove navade spremljanja video vsebin pa se spreminjajo. iPROM je na te spremembe odgovoril z razvojem novega analitičnega sistema, ki pomaga oglaševalcem razumeti gledalčevo interakcijo z video oglasi. Izpopolnjena je tudi njihova tehnologija predvajanja video oglasov – ti se odslej lahko vključijo v vse napredne oglasne formate, uporabnikom z zmogljivejšimi povezavami pa so na voljo v ločljivosti HD.

Učinkovito merjenje časa, ki ga uporabnik nameni video oglasu, omogoča oglaševalcu razumeti gledalčevo interakcijo z video oglasom. V iPROM-u so razvili poseben model merjenja časa, ki ga posamezni uporabnik nameni spremljanju video oglasa. iPROM-ov način merjenja video oglaševanja odslej poleg prikazov vključuje nove metrike. Te vključujejo merjenja, koliko je tistih, ki so začeli gledati video oglas, koliko časa je posamezni uporabnik gledal video oglas in število uporabnikov, ki so si oglas ogledali do konca. Vse metrike so na voljo tudi za posamezne naprave, prek katerih je prikazan in predvajan video oglas (prenosni računalnik, tablica, pametni telefon). S tem iPROM oglaševalcem omogoča enotno in standardizirano poročilo za vse njihove video oglaševalske akcije, za vse platforme, kjer so potekale, na enem mestu.

Poročilo o dolžini predvajanja video oglasa (vir: iPROM AdServer).

»Navade video gledalcev se spreminjajo in v iPROM-u smo zavezani k sledenju tem spremembam. Naš novi video analitični sistem omogoča oglaševalcem boljše meritve, razumevanje in boljše doseganje ciljev z njihovimi video oglasi na vseh napravah, ki jih danes uporabljajo video gledalci,« je povedal Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v iPROM-u. Ob tem je še dejal: »Ena izmed naših zavez naročnikom je cenovno učinkovito razmerje med vloženimi sredstvi in doseženimi rezultati. Z novimi metrikami bomo skupaj z njimi še korak bližje k odličnosti na področju oglaševanja v digitalnih medijih.«

iPROM je posodobil tudi tehnologijo predvajanja video oglasov, ki jih servira na spletne medije. Prenovljen je video predvajalnik, video oglasi pa se po novem lahko vključijo v vse napredne oglasne formate in so uporabnikom z zmogljivejšimi povezavami predvajani v HD-ločljivosti.

Nova video poročila

V prihodnjih mesecih bo iPROM oglaševalcem omogočil še tri nova oziroma nadgrajena video poročila – video pregled, video podrobnosti in poročilo po delih dneva.

Pri »video pregledu« gre za skupni pregled vseh video oglasov oglaševalcev, ki jih bodo lahko filtrirali po napravah in spletnih mestih prikaza oglasa. V vsakem poročilu so vidne osrednje metrike, ki se nanašajo na video oglase. Poročilo »video podrobnosti« bo oglaševalcu omogočilo natančnejši ogled posameznega video oglas in njegove metrike, poleg tega pa bo lahko videl, kako oglasi vplivajo na angažiranost gledalca. S »poročilom po delih dneva« pa lahko oglaševalci med seboj primerjajo oglase iz predhodnih dni in/ali delov dneva.

Poročilo o predvajanem video oglasu po delih dneva (vir: iPROM AdServer).

###

International Press Release: iPROM’s Upgraded Analytics System Provides Improved Insight Into Video Interactions (.pdf)

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing