Deli

iPROM je v letu 2013 že prenovil priljubljeni oglasni format, imenovan iPROM ozadje. Z naprednimi tehnološkimi rešitvami in 14-letnimi strokovnimi izkušnjami so v iPROM-u dosegli izboljšavo omenjenega formata, ki se kaže v boljši opaznosti, večjem številu interakcij, povišani odzivnosti in posledično tudi v dvigu pomnjenja oglaševalskih akcij. Za leto 2014 v iPROM-u napovedujejo nadgradnjo celotne palete spletnih oglasnih formatov s tehnologijami, ki bodo njihovim naročnikom omogočale, da se s sodobnimi pristopi v največji meri približajo svojim trženjskim ciljem.

Redno izvajanje raziskav, spremljanje statistik tehnoloških značilnosti slovenskih spletnih uporabnikov in natančna analiza rezultatov vsake posamezne izvedene akcije iPROM-u omogoča presegati glavne omejitve, na katere je treba biti pozoren pri izvedbi in optimizaciji spletnih oglaševalskih akcij.

Zaradi nižjih ločljivosti zaslonov (takšnih je zdaj že več kot tretjina), ki ne omogočajo ogleda standardnega oglasnega ozadja v celoti, so v iPROM-u v letošnjem letu prenovili standardni format iPROM ozadje in izboljšali njegove tehnološke funkcionalnosti. Nadgrajene oblike iPROM-ovih ozadij tako vsebujejo dinamične elemente (flash, html5, video, družabni elementi), ki zagotavljajo večjo interaktivnost in opaznost. Zadnja novost je kombinacija iPROM-ovega ozadja z zelo priljubljenim formatom IAB Billboard ter njuna razširitev s sekvenčnim prikazovanjem celostranskih oglasov, kar zagotavlja večji znamčni učinek v spletnih medijih pri nižji frekvenci.

S prenovljenim oglasnim formatom iPROM ozadje do boljše odzivnosti in nižjih vložkov za doseganje konverzij

Uspešnost prenovljenega formata iPROM ozadje je potrdilo že več deset oglaševalskih akcij. V sodelovanju z naročnikom Hyundai je bil poleg ozadja uporabljen celostranski oglas, ki se je iz ozadja raztezal ob prehodu z miško. Izmerjena je bila kar za 258 odstotkov višja odzivnost oglasa. Za 130 odstotkov je bila odzivnost presežena tudi pri spletni oglaševalski akciji za naročnika Telekom Slovenije, s katero so predstavili osveženo podobo korporativne blagovne znamke. Združevala je ozadje v kombinaciji s formatom BillBoard, ob prehodu z miško pa se je le-ta povečal v celostranski oglas. Primere novih ozadij si oglejte na www.iprom.si/galerija.html.

 

   
 

 

»Svojim naročnikom zagotavljamo, da so vsi prikazani oglasi 100-odstotno vidni in da je frekvenca prikazovanja oglasov pri posamezni akciji (izločanje prekrivanja med spletnimi stranmi po dosegu), nastavljena tako, da je izkoristek medijskih sredstev maksimalen in cena na doseženega uporabnika dokazljivo najnižja,« je dejal Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v iPROM-u, in dodal: »Kombinacija naprednih formatov in programske opreme iPROM Cloud zagotavlja, da se poraba sredstev za zakup spletnih medijev optimizira v realnem času tako, da se sredstva alocirajo v spletne medije, kjer oglasi dosegajo boljše rezultate.«

V letu 2014 bodo tehnološko nadgrajeni tudi ostali iPROM-ovi oglasni formati

V iPROM-u se pri razvoju konceptov in formatov za oglaševanje v digitalnih medijih osredotočajo na tehnološko inoviranje, ki v spletno oglaševanje vnaša nove aspekte, kot sta interakcija in ukvarjanje z oglaševalskimi vsebinami s strani uporabnikov digitalnih medijev. Za leto 2014 v iPROM-u napovedujejo nadgradnjo celotne palete oglasnih formatov s tehnologijo, ki bo njihovim naročnikom omogočala, da se z izkoriščanjem sodobnih pristopov v največji meri približajo svojim trženjskim ciljem.

iPROM bo v letu 2014 za razvoj novih tehnologij na področju spletnega oglaševanja namenil 20 odstotkov več sredstev kot v letošnjem letu in tako v razvoj investiral prek 250.000 evrov. Poudarek na področju iPROM-ovega razvoja v prihajajočem letu bo na inovacijah s področja tehnologij za ciljanje s spletnimi oglasi, na razvoju novih oglasnih konceptov ter standardizaciji oglasnih formatov. iPROM-ov razvojni oddelek zaposluje sedem strokovnjakov, ki priljubljene marketinške termine, kot so rešitve v oblaku, odzivnost uporabnika, realnočasovna optimizacija, dinamični oglasi in drugi, vsakodnevno spravljajo v realnost in s tem sooblikujejo trende digitalnega oglaševanja v Sloveniji.

S tehnologijo iPROM Cloud do boljšega razmerja med vloženimi sredstvi in doseženimi rezultati na področju zakupa digitalnih medijev

Medijski zakup, ki ga vrši iPROM na vseh digitalnih medijih, poteka v oblaku, z enega mesta, prek programske rešitve iPROM Cloud, ki je razvita za avtomatiziran proces zakupa medijskega prostora, ciljanje in realnočasovno dinamično optimizacijo medijskih sredstev za dokazljivo doseganje najboljših rezultatov tako z vidika znamčenja kot neposredne odzivnosti.

Uspešnost tehnologije iPROM Cloud potrjujejo študije primerov. Nedavno, na primer, pri oglaševalski akciji podjetja Peugeot Slovenija za novi model Peugeot 208. Cilj akcije – prijava na testno vožnjo – je bil ob uporabi rešitve iPROM Cloud presežen za 200 odstotkov, cena za posamezno konverzijo pa ob uporabi omenjene tehnologije nižja kot cena za posamezno konverzijo v družabnih medijih in iskalnikih.

 

O podjetju iPROM

iPROM je vodilni regijski ponudnik medijskih in tehnoloških rešitev za digitalno oglaševanje na odprtem spletu. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi ob pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

iPROM je visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, analitičnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo oglaševanja v digitalnih medijih. Stalno vlaganje v tehnološki razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Maja Gorjanc

Svetovalka za marketing